TK_logo TK_cím
Aktuális

Táborkerszt ismertető

Programjaink

Krónika

Vezetőképzés (hivatás-felkészítés)

Elektronikus könyvtár

Fotóalbum

Leágazások

Térkép

Elérhetőségünk


Nemzetköz Eucharisztikus Kongresszus 2020
szentségimádás


Kedves Cserkésztestvérek!

2020. szeptember 13–20. között Budapest ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak.  A kongresszus alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az Egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia. Arra hívunk őrseitekkel, hogy töltsétek meg imával a hátralévő előkészületi időt: készüljetek együtt az ünnepre, és közeledjetek együtt az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztushoz 2019 adventjétől 2020 szeptemberéig.
2019. december 1-jétől 2020. szeptember 20-ig 42 hét áll a rendelkezésetekre.  „Testileg távol, de lélekben közel” (1Kor 5,3), különböző helyszíneken és különböző időben, de az Úrban összekapcsolódva imádkozzatok az Oltáriszentség előtt.

Mit kell tennetek, ha őrsötökkel csatlakozni szeretnétek?
  • Válasszátok ki az itt található táblázatban, melyik hetet szeretnétek vállalni! Lehetőleg úgy válasszatok, hogy a következő pár hét ne maradjon ima nélkül. Egy hétre több őrs is jelentkezhet. Az itt elérhető űrlap kitöltésével iratkozzatok fel az adott hétre. Csapatotok számát és őrsötök nevét írjátok be!
  • A rátok eső héten keressetek legalább egy fél órát, amikor őrsötök közösen imádkozik az Oltáriszentség előtt. Nem szükséges, hogy szervezett szentségimádás keretében tegyétek, bárhova betérhettek, ahol jelen van az Úr.
  • Imádkozzatok az Oltáriszentség előtt az alábbi letölthető elmélkedési anyagok segítségével, vagy saját szavaitokkal, gondolataitokkal!
Kapcsolódjunk össze az imában!  Hisszük, hogy értékes és maradandó gyümölcsei lesznek a közös imádságnak.

Elmélkedési anyagok

Szentségimádás Kaszap István nyomában

Szentségimádás 109. zsoltár
Szentségimádás: Babits Mihály: Eucharisztia (Cserkészélet imakönyve 120)
Szentségimádás_23. zsoltár
Szentségimádás_136. zsoltár
Szentségimádás a cserkészekért (Cserkészélet imakönyve 131)
Szentségimádás Jn. 21,15_17